2014-08-08 - 2014-08-10
Arrangör: Team Heffners
Plats: Sundsvall
Klass: Flickor 8-15 år, Pojkar 8-15 år

Startsida | Info | Nyheter | Lag | Klasser | Matcher | Finaler | Domare | Regler | Anmälan

Regler

Spelregler
Svenska Fotbollsförbundets regler för 11-, 9-, 7- och 5-mannafotboll. Fritt antal avbytare och spelare får användas. Samma spelare får spela i olika lag i sin förening under Drakcupen men dock inte i samma åldersklass.

Slutspel
Vid oavgjort slutresultat tillämpas direkt straffläggning 3 st/lag därefter en och en tills matchen är avgjord. Alla spelare i laget måste slå var sin straff innan någon spelare slår sin andra straff.

Spelarförteckning
Deltagande lag skall själva registrera sina spelare på Teamplay (senast torsdag före cupstart). Eventuella ändringar av spelartruppen måste meddelas till tävlingskansliet 30 minuter före lagets första match. För sen registrering d.v.s. mindre än 30 minuter innan första match innebär att laget förlorar matchen med 3-0 (se Walk over).

Dispenser
Fritt antal överåriga tillåts men max två spelare (+ mv) på planen samtidigt.

Walk over
Lag som inte infinner sig på utsatt matchtid förlorar matchen med 3-0.
Motståndaren tilldöms 3 poäng och 3 – 0 i målskillnad.

Domare
Medelpads Fotbollsförbund tillsätter utbildade domare. Föreningsdomare kan förekomma i 5- och 7-manna klasserna.

Protester
Eventuella protester skall vara skriftligen inlämnade till tävlingskansliet 15 minuter efter avslutad match. Protestavgiften är 500 kr som återlämnas om protesten godkännes. Protesten handlägges av tävlingskommittén.

Planer/Omklädningsrum
Matcherna spelas på konst- och naturgräs på Kuben (Kubikenborgs IF), Gärdehov (Heffenersklubbans BK) samt Bergsåkers IP (Selångers FK). Vi har begränsat antal omklädningsrum med dusch och vatten på varje matcharena så snabba ombyten krävs.

Lottning
Lottningen görs senast två veckor före cupstart och presenteras därefter på Teamplay.

Värmning
Ingen värmning på matchplanen är tillåten pga det tajta spelschemat. Värmning kan ske runt spelplanerna.

Tider och ordningsregler
Spelschemat i årets Drakcup är ganska snävt. För att spelschemat skall hålla är det mycket viktigt att varje lag håller sina utsatta matchtider.

Följ nedanstående regler:
* Innan cupstart måste varje lag självt mata in spelarförteckningen i Teamplay. Senast 30 minuter före match måste ev justeringar i spelarförteckningen meddelas till tävlingssekretariatet.
* Senast 10 minuter före match skall laget befinna sig i direkt anslutning till planen.
* Direkt då spelarna i matchen innan tackat för matchen, skall lagen i nästa match göra sig klara för spel.
* Följ alltid funktionärens eller domarens riktlinjer.
* Meddela sekretariatet när laget lämnar cupen för dagen, eller om laget ger sig av under en period. Det underlättar om vi behöver kontakta laget av någon anledning.

Vi uppskattar om alla hjälps åt att hålla rent runt matchplanerna och i omklädningsrummen. Tack!

Övrigt
* Tävlingsledningen förbehåller sig rätten att göra eventuella ändringar beroende på deltagarantalet.
* Vid fullbokade klasser (16 lag per klass) tillämpas väntelista i anmälnings ordning.
* Förstnämnda laget i spelordningen räknas som hemmalag i fråga om matchdräkt.
* Planhalva/start med bollen lottas av domaren strax före avspark.
* Resultatavisering redovisas på respektive arena samt direkt på Teamplay.
* Benskydd obligatoriskt på alla spelare.
* Spelare som får rött kort blir automatiskt avstängd kommande match.
* Gula kort följer inte med till kommande matcher.
* Sjukvårdare kommer att finnas på respektive spelområde.

Planer
Vid dålig väderlek kan matcher komma att flyttas till grusplaner, avgöras med straffsparkar eller genom lottning.